Autorităţile din Români..." />

Noul cod rutier, fără norme de aplicare

Autorităţile din România nu au reuşit să dezlege mecanismele funcţionării unei societăţi normale. Din 19 ianuarie, legislaţia s-a aliniat la normele europene privind permisele de conducere. Nimic rău în asta, ba din contră, numai că „legea nouă” nu poate funcţiona pe baza normelor de aplicare ale „legii vechi”. foto

Pentru a nu-ştiu-câta oară, guvernanţii noştri au pus căruţa înaintea calului şi au promovat o lege fără a avea normele de aplicare necesare, scrie Money.ro.

Concret, conform Directivei 94/2011/UE a Parlamentului European, transformată în lege prin vot în Parlament apar o serie de modificări în grila de permise. O altă serie de modificări ale legislaţiei ar trebui să aducă schimbarea modului în care se obţine permisul. Această parte însă mai are de aşteptat… aşa că, cel puţin pentru moment, motocicletele sunt „scoase în afara legii”.

Legea care a intrat în vigoare din 19 ianuarie a introdus obligativitatea deţinerii unui permis pentru a conduce un moped şi a introdus categoria A2 obligatorie, cel puţin ca stadiu intermediar obligatoriu pentru tinerii sub 24 de ani.

Pentru autorizarea şcolilor de şoferi pentru aceste categorii este nevie de un set de norme specifice, aflat în dezbatere publică acum, cu o lună mai târziu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

fifteen − 4 =