Noua taxă de drum percepută în Ungaria poate fi achitată în benzinăriile MOL din România

Rețeaua de benzinării MOL din România pune la dispoziția tuturor șoferilor interesați modalități de achitare a noii taxe de drum (E-toll), percepută în mod obligatoriu pentru toate mașinile mai mari de 3,5 tone care circulă pe teritoriul Ungariei, de la 1 iulie. foto

În 16 din benzinăriile MOL România șoferii interesați au posibilitatea de a achita această taxă prin ambele modalități. Astfel, șoferii cu traseu prestabilit în Ungaria, pot achiziționa din benzinăriile MOL tichetul de drum, în timp ce persoanele care dețin deja dispozitivul OBU își pot încărca direct creditul, evitând astfel aglomerația și cozile. Plata se poate face utilizând cardurile de carburant MOL, prin card bancar sau în numerar. 

„Acest serviciu este o dovada în plus a eforturilor constante pe care noi, echipa MOL România, le facem pentru a ne consolida un portofoliu de servicii utile și special create pentru partenerii și clienții noștri. Cei interesați au astfel la dispoziție o metodă simplă de achitare taxei de drum din Ungaria, evitând aglomerația sau eventuale confuzii”, a declarat Kinga Daradics, Country Chairman MOL România.

Acest serviciu este disponibil în benzinariile MOL din Oradea, Satu Mare, Arad, Bors, Timișoara, Baia Mare, Chișineu Criș Carei, Deva, Zalău și va fi extins în curand la 38 de stații de alimentare.

Sistemul de taxa de drum a fost modificat în Ungaria de la 1 iulie, data de la care șoferii ale căror mașini depășesc greutatea de 3,5 tone sunt obligați sa facă o plată fie printr-un tichet de drum (în cazul traseelor prestabilite), fie prin achiziționarea unui dispozitiv de înregistrare (OBU) pentru fiecare mașină și încărcarea acestuia cu un anumit credit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

nineteen − eighteen =