..." />

Nordul Moldovei, paralizat. Zeci de oameni au rămas blocaţi în maşini

Ninsoarea puternică, combinată cu viscolul care atinge viteze de 60-70 de kilometri la oră continuă să facă ravagii în judeţul Iaşi şi în seara zilei de 12 decembrie. Codul galben este valabil până la ora 21.00, dar prognoza meteorologică arată că va ninge toată noaptea şi mâine dimineaţă. foto

Responsabilii cu deszăpezirea s-au întâlnit în această seară în cadrul unei şedinţe a comandamentului de iarnă şi au stabilit ca unică prioritate găsirea şi salvarea până în dimineaţa zilei de 13 decembrie a oamenilor care au rămas blocaţi în maşini pe drumurile judeţene, naţionale şi europene. 

Autorităţile spun că nu pot face o estimare a numărului de persoane sinistrate, însă la Botoşani, unde situaţia este similară, au fost salvaţi dintre nămeţi, până în seara zilei de 12 decembrie, în jur de 100 de persoane, iar utilajele continuă să intervină pentru deblocarea altora.

„Dacă cei de la Poliţie ar fi acţionat din timp şi n-ar fi permis nimănui să mai iasă din oraş, ar fi fost mai uşor cu deszăpezirea. Toate drumurile din judeţ sunt pline cu maşini abandonate pe marginea drumului. Este imposibil de trecut cu autogrederele pe acolo. Dacă ninge atât de tare şi mâine, nu cred că avem ce face în următoarele 24 de ore”, a explicat unul dintre oamenii implicaţi în deszăpezire.

De cealaltă parte, şefii Consiliului Judeţean dau vina pe furia naturi şi intenţionează să ia măsuri de la anul. „Nenorocirea a făcut ca ninsoarea să cuprindă tot judeţul. Facem eforturi foarte mari pentru a asigura accesul pentru toate situaţiile de urgenţă. Acolo unde este nevoie, vom pune înaintea acelor maşini o freză şi un autogreder pentru a face cărare până la locul intervenţiei. Direcţia Judeţeană de Administrare a Drumurilor şi Podurilor va fi dotată cu parazăpezi. Vrem ca pe viitor să prevenim astfel de probleme. Totodată, mă gândesc să achiziţionăm un sistem cu terminale GPS, care vor fi montate pe fiecare utilaj. În acest fel vom putea afla în fiecare minut unde este respectivul utilaj şi dacă munceşte”, a declarat Cristian Adomniţei, preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi… citește tot pe www.adevarul.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

nineteen + 15 =