Noile tahografe digitale, pe piață până la sfârșitul anului 2013

Noua generaţie de tahografe digitale va fi introdusă pe piaţă pentru vehiculele de mărfuri a căror masă maximă autorizată depăşește 3,5 tone şi pentru vehiculele de călători ce pot asigura transportul a mai mult de nouă persoane, inclusiv conducătorul auto şi care sunt destinate acestui scop, înmatriculate după 36 de luni de la momentul adoptării de către Comisie a detaliilor tehnice privind noua generaţie de tahografe digitale.

Tahografele digitale de nouă generaţie vor avea două noi funcţionalităţi: vor fi dotate cu un sistem de comunicare la distanţă în scopuri de control şi vor permite înregistrarea locaţiei vehiculului, punctual, în condiţiile stabilite de regulament.

Integrarea cardurilor și a permiselor conducătorilor auto amânată

Adriana Ţicău, europarlamentar român: 

„În ceea ce priveşte integrarea cardurilor conducătorilor auto și a permiselor de conducere, atât Parlamentul, cât şi Consiliul consideră că propunerea Comisiei este insuficient fundamentată.

Adriana Ţicău, europarlamentar român

Adriana Ţicău, europarlamentar român

De aceea, din regulamentul privind tahografele s-au eliminat prevederile privind această integrare şi, prin raportul privind modificarea Directivei privind carnetele de şoferi, vom cere Comisiei Europene ca, înainte de a reveni cu o nouă propunere legislativă în acest sens, să efectueze o evaluare a impactului asupra fezabilității combinării tuturor cardurilor folosite de conducătorii auto profesioniști, în special a cardului conducătorului auto cu permisul de conducere.

Vom solicita Comisiei să analizeze în special toate soluțiile tehnice existente, problemele legate de compatibilitatea cardurilor și chestiunile legate de protecția datelor personale, în contextul acestei integrări”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

twelve − 1 =