Autoritatea de Supraveghere Financiară a..." />

Noi tarife pentru RCA

Autoritatea de Supraveghere Financiară a prelungit până la sfârşitul acestei săptămâni termenul până la care societăţile autorizate să vândă asigurări de răspundere civilă auto – RCA – pot modifica tarifele. foto

Potrivit Radio România Actualități, până ieri, doar 5 societăţi din cele 10 autorizate au notificat autoritatea privind modificarea tarifelor la poliţele RCA. După ce în ultimele luni au existat nemulţumiri privind preţul poliţelor, în special pentru şoferii cu vârsta sub 25 de ani, ASF a modificat normele de prudenţialitate, astfel încât asigurările auto obligatorii pentru tineri să poată fi ieftinite.

Conform ASF, societăţile de asigurare pot acum vinde pentru şoferii cu vârstă de până la 25 de ani poliţe de asigurare care să fie mai scumpe de cel mult 2,2 ori faţă de asigurările RCA ale celei mai numeroase categorii de asiguraţi.

Anterior, şoferii tineri plăteau de 5 ori mai mult pentru RCA faţă de categoria majoritară de şoferi. Din cele peste 3 milioane 100 de mii de poliţe RCA pentru persoane fizice, mai puţin de 48 de mii sunt ale unor şoferi cu vârsta sub 25 de ani.

Pe lângă modificarea normelor de prudenţialitate, astfel încât tarifele RCA să scadă pentru tineri, ASF permite din nou societăţilor să vândă poliţe RCA în pierdere. În fiecare din ultimii 5 ani, piaţa RCA a lucrat în pierdere, plăţile pentru daune depăşind cu 10 până la aproape 30% încasările din prime.

Mai precis, pentru fiecare 100 de lei încasaţi din poliţa RCA, companiile de asigurări au plătit pentru daune de la 110 lei până la 127 de lei în cursul anului 2011.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

three × 4 =