De ..." />

Noi restricții pentru camioane pe autostrăzile din Austria

De la începutul anului 2014 în Austria a intrat în vigoare o restricție pentru autovehiculele grele. Camioanelor cu MTMA peste 7,5 tone le este interzis să utilizeze ultima bandă din stânga pe autostrăzile cu trei sau patru benzi de circulație. Decizia a fost luată de guvern la propunerea Ministerului austriac al Transporturilor. foto

Motivul constă în asigurarea și creșterea gradului de siguranță a circulației. Potrivit experților, mașinile de mare tonaj reprezintă 11% din traficul pe autostrăzile din Austria, dar 22% dintre acestea sunt implicate în accidente rutiere, în care sunt afectați și alți participanți în trafic.  Experții susțin că o cauză ar fi diferența mare de viteză a vehiculelor grele și ușoare, astfel încât manevrele de depășire ale camioanelor devin un obstacol pentru alte mașini. Totodată, a fost subliniat că manevrele lente ale camioanelor pe timp de iarnă provoacă blocaje în trafic sau accidente rutiere.

Experții în siguranța rutieră speră că noua măsură va asigura nu doar creșterea siguranței circulației pe drumuri, dar și capacitatea de trafic a austotrăzilor cu trei sau patru benzi în raport cu fluxul total de vehicule.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

one + 3 =