Noi reguli pentru șoferi: Vezi ce s-ar putea schimba în noul Cod Rutier

Șoferii care nu acordă prioritate pietonilor care traversează regulamentar, care nu respectă limitele de viteza sau care conduc sub influența alcoolului ar putea fi pedepsiți mai aspru. foto

Perioada de suspendare a dreptului de a conduce este mărită la 120 de zile, potrivit unui proiect de modificare și completare a Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice.

Amenzile maxime, de la 21 la 100 de puncte – amendă (1.575 – 7.500 de lei), care se aplică doar persoanelor juridice, ar urma să se aplice și șoferilor care conduc având o alcoolemie sub 0,8 grame/litru, care nu acordă prioritate pietonilor sau depășesc viteza maximă de pe drumul respectiv cu peste 60 de kilometri pe oră, se arată în proiectul de lege, pus în dezbatere pe site-ul Ministerului Administrației și Internelor (MAI).

În proiect sun incluse și noi termene pentru suspendarea dreptului de a conduce. Astfel, dacă fapta șoferului este urmarită ca infracțiune, dar s-a dispus aplicarea unei sancțiuni administrative, termenul este de 120 de zile.

Pentru accidente de circulație rezultate cu decesul sau vătămarea corporală a unei persoane, se suspendă pe o perioadă de 180 de zile, dacă fapta nu este urmarită ca infracțiune… citește tot pe www.ziare.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

5 + 13 =