Noi reguli de transfer valutar pentru exportatorii din Ucraina

Banca Naţională a Ucrainei (BNU) le-a permis exportatorilor care nu au obținut licența să transfere până la 10 mii de euro pe an pentru participarea la licitaţii internaţionale. foto

Într-o scrisoare adresată băncilor din țară, Banca Națională a adus la cunoștință decizia № 132, care prevede procedurile de eliberare a licenţelor individuale pentru transferul de valută străină în afara Ucrainei și care va intra în vigoare la 18 mai 2012.

„Transferul de garanţii pentru a participa la licitaţie, care prevede furnizarea de bunuri (produse, servicii, drepturi deproprietate intelectuală), nu trebuie să depăşească echivalentul a 10 mii de euro într-un an calendaristic”, se arată în decizia băncii centrale.

Recent, preşedintele Ucrainei, Viktor Ianukovici, i-a ordonat prim-ministrului să ia măsuri, împreună cu Banca Naţională, pentru susținerea activităţilor de export, în special prin asigurarea creditului la export, garantarea obligaţiilor exportatorilor ucraineni față de contractele de comerț exterior, asigurarea propunerilor exportatorilor ucraineni, care sunt înaintate pentru participarea la licitaţii internaţionale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

12 + one =