Noi controale efectuate de ZOLL și BAG privind respectarea legislației muncii în Germania

Agenții Biroului Vamal (ZOLL) din Darmstadt au verificat 53 de companii de transport și 55 de șoferi de camion pentru a depista dacă există încălcări ale legislației privind munca la negru.

Potrivit infotrucker, pe 29 mai, departamentul de control financiar și al muncii, din cadrul Biroului Vamal (ZOLL) din Darmstadt, au derulat împreună cu reprezentanții BAG noi controale în zona Bergstraße, fiind verificate 53 de companii de transport din regiune și 55 de șoferi de camion.

Acțiunea de control a fost programată după ce mai multe asociații de transport și logistică au solicitat implicarea autorităților pentru a verifica eventualele încălcări ale legislației care să ofere un avantaj financiar companiilor care practică tarife de dumping la transportul rutier.

În 10 dintre cazuri, reprezentanții BAG au aplicat amenzi considerabile la fața locului în urma problemelor constatate. În principal a fost vorba de încălcări frecvente ale perioadelor de condus și odihnă, solicitate de persoane din conducerea companiilor de transport.

BAG au strâns o serie de probe de la aceste companii și în urma verificărilor ulterioare vor reveni cu sancțiunile finale.

Agenții vamali au constatat la cinci companii că șoferii nu erau înregistrați pentru a beneficia de asigurările sociale, aceștia fiind plătiți la negru. De la alte 20 de companii au fost adunate documente, suspiciunea fiind că acestea nu respectă prevederile legate de plata salariului minim în Germania (MiLoG – MindestLohn-Gesetz).

Astfel de acțiuni vor avea o frecvență mult mai mare, mai ales că în următoarea perioadă se vor anula prevederile speciale în ceea ce privește timpii de repaus și odihnă, dar și prevederi în ceea ce privește cabotajul.

Reprezentanții BAG au declarat că în următoarele săptămâni vor fi efectuate acțiuni de control la nivel național, în special la companiile care oferă prețuri pe kilometru mult sub prețul pieții și fără a avea o acoperire reală în costurile efective de transport.

De asemenea se vor intensifica și controalele rutiere în ceea ce privește cabotajul și respectarea timpilor de condus și odihnă din partea șoferilor, în special a celor din companiile care oferă prețuri de dumping pe bursele de transport.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

19 − 16 =