Colonelul Nicolae Cornea ..." />

Nicolae Cornea este noul șef la IGSU

Colonelul Nicolae Cornea a fost împuternicit să îndeplinească atribuțiile funcției de șef al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU). foto

Decizia de numire a fost publicată joi în Monitorul Oficial. Cornea îl înlocuiește în funcție pe generalul de brigadă Ion Burlui, care și-a dat demisia miercuri, ca urmare a situației create după intervenția întârziată la locul accidentului aviatic din Munții Apuseni. 

Miercuri, înainte să-și dea demisia, Ion Burlui declara că nu își impută nicio vină în cazul accidentului aviatic, dar că îl „doare sufletul” că incidentul s-a soldat cu victime și că nu așteaptă ca cineva să-i ceară demisia, pentru că și-o poate depune singur. Ulterior, a cerut eliberarea din funcție, iar printr-un comunicat de presă a susținut că s-a încercat interpretarea politică a unei misiuni operative.

„Consider că, din punct de vedere operațional, structurile proprii și-au făcut datoria potrivit competențelor, în condițiile date, dar așa cum ‘iarna nu-i ca vara’ și la munte nu este ca la câmpie. (…) Nicio acțiune practică, inclusiv o intervenție în situații de urgență, nu poate fi desfășurată în condiții de perfecțiune totală; nu există un sistem cu risc ‘0’ în funcționare”, a precizat Burlui. (Agerpres)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

fifteen − six =