<..." />

Navigaţia pe Dunăre se desfăşoară cu restricţii de tonaj şi viteză

Navigaţia pe Dunăre se desfăşoară cu restricţii din cauza debitului mare al fluviului şi a curenţilor puternici. Situaţia cea mai dificilă se înregistrează în zona Cazanelor. Navigatorii trebuie să reducă tonajul, iar navele să se deplaseze cu viteză redusă. Totuşi, aceasta nu trebuie să scadă sub 6 kilometri la oră. foto

Pentru a se evita accidentele, convoaiele care ajung în zona Cazanelor descarcă barjele şi le trec pe rând. Acest lucru se întâmplă din cauza faptului că presiunea curentului care apare prin deversările de la Barajul Porţile de Fier I este mare, iar înaintarea se face cu dificultate. 

Pe tot parcursul fluviului, autorităţile lucrează la consolidarea şi supraînălţarea digurilor, după ce în mai multe locuri au apărut infiltraţii. În județul Mehedinți și Olt apele revărsate au inundat sute de hectare de pădure şi păşune.

Potrivit Radio România Actualități, o situaţie gravă este la confluenţa cu Siretul care este împins în amonte de apele umflate ale Dunării şi poate ieşi din matcă. Potrivit prognozelor, debitul fluviului va scădea uşor, în următoarele zile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

one × three =