NABUCCO Gas Pipeline International salută intrarea în acţionariat a GDF Suez

28 mai, Viena: Nabucco Gas Pipeline International GmbH a salutat anunţul că grupul francez GDF Suez a încheiat un acord de cumpărare de acțiuni cu OMV. GDF Suez se va alătura OMV (Austria), FGSZ (Ungaria), Transgaz (România), BEH (Bulgaria) şi Botas (Turcia), ca acţionar la Nabucco GmbH.

Reinhard Mitschek, CEO Nabucco Gas Pipeline International GmbH, a declarat: „Semnificația pan-europeană a Nabucco e întărită considerabil cu acordul semnat astăzi. Intrarea GDF Suez întăreşte structura acţionarilor Nabucco în mod semnificativ și deschide calea către piața franceză.

Expertiza GDF Suez, ca operator al celei mai mari reţele de transport de gaze dîn Europa, ca și companiei, de al doilea cel mai mare cumpărător de gaze naturale dîn Europa, sunt avantaje imense câştigate de proiect. GDF Suez e deja foarte activ în țările Nabucco”

Frank Siebert, CFO Nabucco Gas Pipeline International GmbH: „Salutăm intrarea GDF Suez în proiect. Formarea unui acţionariat compus din lideri europeni din industria de profil este un pas important pentru o structură de finanțare puternică”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

15 − nine =