NABUCCO: Decizia Sah Deniz II, un impediment în realizarea proiectului traseului european al gazelor

NABUCCO Gas Pipeline International GmbH a luat cunostință de hotărârea membrilor consorțiului Sah Deniz II de a selecta Conducta Trans Adriatica (TAP) ca rută de livrare a cantităților inițiale de gaze, de 10 miliarde de metri cubi pe an, către piața italiană. foto

Într-un comunicat al consorțiului se menționează că decizia a fost luată în urma unei competiții între două piețe, iar producătorii au hotărât pe baza acestor considerații de piață. NABUCCO regretă faptul că noul traseu de gaze planificat către Europa nu va include cantitățile de 10 miliarde de metri cubi din zăcământul Sah Deniz. 

NABUCCO Gas Pipeline International GmbH subliniază că necesitatea diversificării rămâne în continuare o provocare pentru piața europeană, în special pentru țările din Europa Centrală și de Sud Est.

„Rămânem convinși că traseul NABUCCO este singurul care răspunde acestei necesități. Compania NABUCCO este încrezatoare în oportunitățile de dezvoltare bazate pe surse alternative de gaze”, se mai arată în comunicat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

2 × two =