Acţionarii Nabucco au s..." />

Nabucco a semnat acordul cu Shah Deniz

Acţionarii Nabucco au semnat la Viena acorduri referitoare la cooperarea strânsă în vederea alinierii programelor de execuţie şi dezvoltarea proiectelor Nabucco Vest şi Shah Deniz II, a anunţat Nabucco Gas Pipeline International.

Acordurile au vizat şi finanţarea în comun a costurilor de dezvoltare a Nabucco Vest până la decizia selecţiei conductei pentru ruta europeană de livrare a gazelor de la Shah Deniz şi acordarea către SOCAR, BP, Statoil şi Total de opţiuni pentru a prelua o participaţie de 50% în proiect, în noua structură de acţionariat, în urma deciziei pozitive de selectare a conductei Nabucco Vest de către consorţiul Shah Deniz, care administrează zăcământul cu aceeaşi denumire.

Acţionarii Nabucco salută această etapă importantă în dezvoltarea Nabucco Vest şi anticipează o cooperare de succes în privinţa realizării proiectului conductei. Responsabili cheie ai Nabucco Pipeline International şi-au manifestat sprijinul atât pentru finanţare cât şi pentru posibili noi acţionari.

‘Acţionarii salută acest acord şi susţin în totalitate cooperarea cu Shah Deniz II. Nabucco este un proiect cu surse multiple de aprovizionare şi capacitate variabilă care contribuie în continuare la diversificarea sistemelor de furnizare şi transport prin integrarea Coridorului Sudic în reţeaua europeană de transport de gaze.

Atât proiectele de extracţie cât şi cele de transport constituie părţi integrante ale lanţului valoric al gazelor naturale din Azerbaidjan şi avem convingerea că Nabucco reprezintă o soluţie reciproc avantajoasă pentru toate părţile implicate’, a declarat Hans Peter Floren, preşedintele comitetului director al Nabucco.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 × 2 =