MTI nu inaugurează Autostrada Bucureşti – Ploieşti, în schimb face o comisie

Reprezentanţii Ministerului Transporturilor au anunţat marţi că nu pot avansa un termen de finalizare a Autostrăzii Bucureşti – Ploieşti, care trebuia inaugurată marţi, dar că au înfiinţat o comisie de audit,  de la care aşteaptă un raport privind stadiul lucrărilor de construcţie în maximum o săptămână. foto

„Ieri am făcut o vizită pe şantierul Autostrăzii Bucureşti – Ploieşti şi, evident, a fost imposibil să o parcurgem cu maşina. Aşa că am decis ca azi să mergem din nou, dar într-o formulă complexă, cu o comisie mixtă formată din reprezentanţi CNADNR şi ai ministerului.

Aşteptăm ca în termen de o săptămână comisia să finalizeze un raport despre autostradă şi abia apoi putem vorbi despre un termen final”, a declarat consilierul ministrului Transporturilor, Horaţiu Buzatu.

Buzatu a menţionat că pe unele porţiuni ale autostrăzii constructorii nu au început lucrările.

„Nu poate fi vorba de a stabili vreun termen. Sunt porţiuni unde nu s-a dat cu o cazma, unde nu au fost mutate utilităţile şi unde încă nu se ştie situaţia juridică a terenului. Alternează porţiuni utilizabile deja cu porţiuni neutilizabile, ceea ce transformă întreaga autostradă într-un drum neutilizabil. Când vom avea concluziile comisiei, vom putea vorbi despre o dată de finalizare”, a spus Buzatu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

thirteen − one =