Motivarea ares..." />

Motivarea arestării lui Berna: lucrări pe hârtie

Motivarea arestării lui Theodor Berna este că ar fi subcontractat lucrări de execuţie sau de reparaţii la bulevarde, străzi sau metrou ale Tehnologica Radion unor firme fantomă, care nu aveau muncitorii şi utilajele necesare, pe care le plătea în baza unor facturi, fără ca lucrările să fi fost executate.

Theodor Berna, ce controlează companiile de construcţii Tehnologica Radion şi Teloxim Con, a fost arestat preventiv pe 19 august de Tribunalul Prahova, într-un dosar în care e cercetat alături de mai mulţi oameni de afaceri pentru evaziune fiscală şi spălare de bani, cu un prejudiciu de peste o sută de milioane de euro.

Judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Prahova care a decis arestarea lui Berna prezintă, în motivarea deciziei, numeroase documente, din care rezultă că bulevarde şi străzi din Capitală sau tronsoane de metrou figurau cu lucrări de execuţie doar pe hârtie.

În realitate, Tehnologica Radion a subcontractat firme fantomă, fără utilaje şi muncitori sau care nu aveau un astfel de obiect de activitate. Pentru formularea acestor acuzaţii, anchetatorii prezintă documente transmise de Inspectoratul Teritorial de Muncă sau de organele fiscale.

Potrivit procurorilor, în perioada anilor 2008 – 2013, administratorul Tehnologica Radion, Theodor Berna, „a desfăşurat, în numele şi pe seama societăţii, relaţii comerciale nereale cu terţe societăţi comerciale cu comportament inadecvat sau cu comportament de tip fantomă, în urma cărora a înregistrat în contabilitate facturi fictive, privind achiziţia de bunuri şi servicii, în baza acestora efectuând plăţi către acestea, sume de bani ce ulterior au fost retrase în numerar de administratorii societăţilor şi predaţi acestuia”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

one × 1 =