Într-o Ordonanță de Urgență apărută..." />

Modificări fiscale recente

Într-o Ordonanță de Urgență apărută vineri seara (OUG nr. 25/2018) se clarifică ce înțelege ANAF prin noțiunea de ”debitor cu risc fiscal mic”. Este considerat cu risc fiscal mic debitorul ce nu are fapte înscrise în cazierul fiscal, respectiv administratorii sau asociații nu au fapte înscrise în cazierul fiscal, nu se află în inactivitate temporară, nu au obligații fiscale restante mai mari de 12 luni și nu au înregistrat pierderi din exploatare în ultimul exercițiu financiar. OUG 25/2018 aduce modificări fiscale foarte importante asupra impozitării microîntreprinderilor, asupra finanțării activităților fără scop patrimonial dar și simplificări ale restituirii taxei de primă înmatriculare.

Alte prevederi punctuale:

transportatorii de mărfuri cu mijloace de transport mai mari de 7,5 tone sau transportatorii de persoane cu mijloace de transport din categoria M2 și M3 beneficiază de o acciză redusă pentru motorină, diminuată cu 183,62 lei/1.000 litri. Această facilitate fiscală se realizează printr-o procedură de restituire a accizei.

Textul integral, aici: https://economie.hotnews.ro/stiri-finante_banci-22375445-modificari-fiscale-importante-impozitarea-microntreprinderilor-finantarea-activitatilor-fara-scop-patrimonial-simplificarea-restituirii-taxei-prima-nmatriculare-bonus-nseamna-pentru-anaf-contribuabil-.htm

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

nineteen + 3 =