Modificări ale taxelor de drum în mai multe state din Europa de la 1 ianuarie

Începând cu 1 ianuarie 2016, în câteva state europene, au intervenit unele modificări privind plata taxelor de drum și accizele rambursabile la carburant, informează portalul TSG-euroShell:

Astfel, în Austria, valorile taxelor de drum pentru EURO VI au crescut cu 0,64%, iar pentru celelalte clase de emisie cu 1,17%.

Și în Slovacia au fost modificate tarifele practicate pentru plata taxelor de drum. Noile tarife aplicate în sistemul SkyToll au scăzut în medie cu 0,1%.

Tot de la începutul anului, pentru traversările de tunel Frejus/ MontBlanc efectuate din Italia, tarifele practicate au fost majorate cu 0,05%.

Guvernul norvegian a decis ca de la 1 ianuarie 2016, toate autovehiculele comerciale de peste 3,5 tone care circulă pe drumurile publice din Norvegia, indiferent de țara în care au fost înmatriculate, vor fi dotate în mod obligatoriu cu un dispozitiv electronic (toll tag).

Începând cu 1 ianuarie 2016 au fost introduse accize regionale (centima sanitară) în trei regiuni noi din Spania. În Aragon și Navarra, valoarea accizei regionale este 0,024 euro/litru, iar în Andalucia valoarea este 0,048 euro/litru.

Începând cu 1 ianuarie 2016 guvernul din Ungaria a decis reducerea valorii rambursabile a accizei la 7 huf/l, aproximativ 2 eurocenți/litru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

nineteen + nine =