Ministrul Transporturilor de la Sofia: Podul Vidin-Calafat va fi funcţional într-o lună

„Podul Vidin – Calafat va fi funcţional într-o lună”, a declarat ministrul bulgar al transporturilor, tehnologiilor informaţionale şi comunicaţiilor, Ivailo Moskovski, după semnarea Memorandumul de înfiinţare a comitetului interdepartamental bulgaro – român pentru dezvoltarea durabilă a transportului intern pe apă în sectorul comun al celor două ţări pe Dunăre. foto

„În afară de teritoriul Bulgariei şi României, Dunărea este un fluviu utilizat ca un mecanism foarte puternic din punct de vedere economic, politic, social. Acest memorandum reprezintă un pas înainte în parteneriatul nostru comun cu România. Din punct de vedere strict al transportului, Dunărea este unul dintre principalele coridoare de transport european, Coridorul Pan European VII, foarte important atât pentru statele noastre, cât şi pentru restul ţărilor din Europa Centrală”, a remarcat ministrul Moskovski, citat de Focus News.

Acesta i-a mulţumit omologului său român, Ovidiu Silaghi, pentru reacţia promptă pentru înfiinţarea comisiei mixte de management a podului: „Acesta este un proiect concret, care nu acoperă în întregime politica pe care trebuie să o urmăm pentru dezvoltarea regiunii Dunării. Atunci când suntem împreună ca două state partenere, posibilitatea de a utiliza fonduri europene sau altfel de finanţare este mult mai mare”, a mai spus ministrul bulgar al Transporturilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

19 − nineteen =