Ministrul Transporturilor: Contractele de deszăpezire sunt încheiate în proporție de peste 70%

Contractele de deszăpezire acoperă, în prezent, peste 70% din lungimea rețelei rutiere și în totalitate calea ferată, iar anul viitor ar putea fi introdus un contract-cadru, astfel încât, timp de câțiva ani, contractele să fie încheiate clar și cu o selecție a furnizorilor în conformitate cu normele, a declarat, marți, ministrul Transporturilor, Dan Costescu, după ce a vizitat șantierul magistralei de metrou M4 Parc Bazilescu – Depoul Străulești. foto

„Contractele de deszăpezire au fost încheiate acum pentru mai mult de 70% din lungimea rețelei rutiere. La calea ferată sunt încheiate pentru 100%, pentru că ele se desfășoară în alt regim — în regim intern. Preocuparea mea principală în ceea ce privește deszăpezirea este de evitare a acelor soluții pe ultima sută de metri, care ridică o mulțime de semne de întrebare — mă refer la procedurile de urgență. Deci, chiar dacă anul acesta am luat o situație așa cum este, de câteva zile discutăm cu colegii să schimbăm acest mecanism. Acele proceduri de urgență care nu mai pot fi schimbate anul acesta, pentru că ar însemna să lăsăm zonele descoperite, le vom continua, dar vom încerca să le facem foarte transparente, iar anul următor măsura este să încercăm un contract-cadru, ca să nu se mai creeze această urgență pe ultima sută de metri și să avem clar pe câțiva ani contractele făcute, transparent, în liniște, cu selectarea conform tuturor normelor a furnizorilor”, a spus Costescu, citat de Agerpres.

Directorul general al Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România (CNADNR), Narcis Neaga, anunța, pe 22 octombrie, că au fost încheiate deja contracte de deszăpezire pentru mai mult de 80% din suprafața țării și se poate interveni și cu utilaje proprii, acolo unde situația o va impune.

”La nivel de țară, mai mult de 80% este acoperită de contracte pentru deszăpezire. Încă ne confruntăm cu aceeași problemă a contestațiilor și ne mai confruntăm cu o problemă foarte interesantă: nu se prezintă lumea la licitații, deși prețurile sunt destul de bune. Însă, în zonele în care nu se prezintă cineva, intervenim cu utilajele proprii, pentru că avem, totuși, o bază, un număr de utilaje care ne permite să intervenim acolo unde există probleme. Deci, nu cred că se va pune problema să fim descoperiți iarna aceasta, cum nu am fost descoperiți nici în iarna trecută (…) reușim să intervenim”, a declarat Neaga.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

16 + eighteen =