Ministrul Economiei din Turcia: ruta Trans-Caspica trebuie să devină o prioritate

Criza din relațiile dintre Rusia și Turcia a dus la creșterea interesului pentru ruta de transport internațional Trans-Caspica pentru transportul mărfurilor prin Azerbaidjan spre piețele din țările Asiei Centrale, a declarat ministrul Economiei din Turcia, Mustafa Elitaș, într-un interviu pentru agenția de știri Trend. foto

Potrivit ministrului, Turcia a avut câteva întâlniri cu reprezentanții Azerbaidjanului, Kazahstanului și Turkmenistanului privind utilizarea rutei de transport internațional Trans-Caspica.

Elitaș a subliniat că pentru utilizarea acestui traseu au fost simplificate procedurile vamale, a fost semnat un acord în privința reducerii taxelor vamale și majorată cota de autorizații pentru camioanele turcești.

Și Ucraina este interesată de exploatarea traseului Trans-Caspica. Autoritățile ucrainene și-au propus intensificarea transportului de mărfuri pe cale feroviară și pe feribot prin Azerbaidjan, Georgia și Kazahstan, pentru sporirea tranzitului din China spre Europa și în direcția inversă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

four × 2 =