<..." />

Ministerul Transporturilor va dubla numărul camerelor de pe şosele

Ministerul Transporturilor va dubla numărul camerelor amplasate pe şosele, autorităţile susţinând că şoferii au început să le evite pe cele existente, pentru că ştiu unde sunt, potrivit gandul.info. foto

Spre exemplu, atunci când merg spre mare, unii şoferi aleg drumul vechi, pe care nu se află camere de supraveghere. Apoi, în dreptul localităţii Lehliu, ei intră pe Autostrada Soarelui, fără să fie văzuţi de camerele fixe de control. Înainte de Feteşti, unde există un alt punct de control, ei ies din nou de pe autostradă. Astfel, mulţi şoferi reuşesc să circule fără să plătească rovinieta şi amenda pentru lipsa ei.

”Luăm măsuri în acest an ca fiecare cetăţean român sau străin să îşi cumpere roviniete, în acest moment nefăcând toată lumea acest lucru. Compania (n.r. CNADNR) nu are posibilitatea, nu are suficiente camere”, a declarat Ministrul Transporturilor, Ioan Rus.

Prin urmare, Ministerul va instala un sistem electronic de control, în care camerele fotografiază numărul de înmatriculare, iar un server caută în baza de date să vadă dacă şoferul a plătit sau nu rovinieta. Dacă nu, amenda va fi trimisă în plic, acasă.

Stirileprotv.ro scrie că, prin această iniţiativă, numărul camerelor va creşte de la 33 la 74, cele noi urmând a fi instalate în puncte cheie, greu de ocolit. Ca să facă faţă numărului mare de amenzi, CNADNR va angaja şi agenţi constatatori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

2 + twenty =