Ministerul Transporturilor: Neconcordanţe între decizii succesive ale CNSC cauzează tergiversarea unor lucrări importante

Ministerul Transporturilor (MT) susţine că există neconcordanţe între decizii succesive luate de CNSC în cazul proiectelor de reabilitare a liniei de cale ferată Braşov – Simeria şi de construcţie a tronsonului de autostradă Comarnic-Braşov, care cauzează tergiversarea începerii lucrărilor.

Ministerul arată că în cazul licitaţiei de concesionare de lucrări la tronsonul de autostradă Cormanic-Braşov, Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC) a hotărât la 21 decembrie 2012, prin Decizia nr.1001S/C11/5822, admiterea contestaţiei formulate de compania China Communications Construction Company Limited şi suspendarea procedurii de atribuire.

„În data de 3 ianuarie, CNSC a comunicat Ministerului Transporturilor, mai exact instituţiei subordonate – CNADNR, o altă decizie cu privire la aceeaşi cauză. Este vorba de Decizia nr.3/ C11 / 5822 prin care este admisă doar parţial contestaţia formulată de compania China Communications Construction Company Limited.

Conform celei de a doua decizii, CNSC dispune «continuarea procedurii de atribuire», obligând totodată «asocierea formată din MT şi CNADNR la publicarea unei erate în SEAP şi JOUE care să cuprindă criteriile de preselecţie, algoritmii de calcul aferenţi acestora, numărul minim şi maxim de operatori economici, dar şi decalarea termenului de deschidere a ofertelor cu o perioadă egală cu intervalul de timp în care procedura de atribuire a fost suspendată»”, se arată într-un comunicat al ministerului.

CNSC: Nu am blocat licitaţia Comarnic-Braşov. Premierul Ponta a fost dezinformat

Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC) precizează că nu a blocat licitaţia pentru construcţia autostrăzii Comarnic-Braşov, ca reacţie la declaraţiile premierului Victor Ponta, despre care instituţia apreciază că au fost făcute ca urmare a unei dezinformări.

Consiliul arată că nu a „blocat” procedura de atribuire prin dialog competitiv a contractului de concesionare de lucrări pentru proiectarea, construcţia, finanţarea, operarea şi întreţinerea autostrăzii Bucureşti – Braşov, tronsonul Comarnic – Braşov, „cum în mod eronat s-a interpretat”, întrucât deciziile de suspendare pe care le pronunţă, în cazurile prevăzute expres de lege, acţionează numai până la soluţionarea pe fond a cauzei, respectiv maximum 20 de zile de la completarea dosarului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

sixteen + five =