Ministerul Transporturilor eliberează ultimul set de autorizații pentru lucrările de cale ferată dintre Simeria si Arad

La începutul lunii iunie, Ministerul Transporturilor împreună cu CFR SA vor elibera ultimul set de autorizații necesare continuării lucrărilor de modernizare a căii ferate între Simeria și Arad. Între Sighișoara și Simeria reabilitarea infrastructurii nu a avansat conform așteptărilor, astfel conducerea CFR SA a emis o nouă avertizare constructorilor pentru urgentarea lucrărilor.

Pe aproximativ 80 de kilometri de cale ferată de pe coridorul IV paneuropean se amplifică lucrările de modernizare a infrastructurii, după câteva luni în care constructorii au aşteptat ultimele autorizaţii din partea Ministerului Transporturilor şi CFR SA. În ultima lună, angajaţii asocierii Astaldi SpA – FCC Construccion SA – Salcef Construzioni Edili e Ferroviarie SpA – SC Thales Systems România SRL au extins lucrările de modernizare a secţiunilor feroviare km 614 – Cap Y Bârzava (2a) şi Bârzava (cap Y) – Ilteu (cap Y) (2b), dar nu au putut intra pe mare porţiune din cele două tronsoane.

Zilele trecute, oficialii CFR SA şi reprezentanţii asocierii de firme au programat graficul lucrărilor şi cum va fi organizat şantierul aşa încât lucrările să fie realizate în termenul estimat. Pentru acest proiect, exproprierile şi descărcarea arheologică de pe alinimentul căii ferate sunt în sarcina beneficiarului. Se efectuează săpături arheologice pe terenul situat pe traseul proiectat, pe raza judeţelor Hunedoara şi Arad, lucrări necesare realizării diagnosticului arheologic şi a elaborării unui raport de diagnostic arheologic.

Pe lângă reprezentanţii firmelor de construcţii care se ocupă de modernizarea căii ferate între Simeria şi Arad, conducerea CFR SA a purtat mai multe discuţii cu reprezentanţii firmelor de construcţii şi de consultanţă despre stadiul proiectelor aflate în derulare pe traseul Sighişoara – Simeria-Gurasada-km 614. Ion Gavrilă, directorul general al CFR SA, le-a solicitat constructorilor care lucrează pe tronsonul Sighişoara – Coşlariu-Simeria o mobilizare mai bună pe şantiere pentru a se încadra în graficele asumate, respectiv finalizarea lucrărilor până la finele anului. Mai mult, oficialul CFR SA a dat ordin asocierii FCC Azvi ca podul feroviar în formă de arc, peste râul Târnava Mare, între Sighişoara şi Aţel, să fie finalizat în luna iulie.

Citeste mai mult aici : http://www.capital.ro/ministerul-transporturilor-elibereza-ultimul-set-de-autorizatii.html

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

twelve + nine =