Ministerul Economiei din Rusia a criticat sistemul de taxare și monitorizare a camioanelor

În Federația Rusă, pe 50 000 de kilometri de drumuri naționale și autostrăzi, funcționează doar 150 de unități de cântărire a camioanelor, dintre care 94 sunt mobile. Întreținerea acestora costă bugetul federal 450 de milioane de ruble pe an. foto

Activitatea punctelor de control a fost dur criticată de Ministerul Economiei de la Moscova. În anul 2011, statul a încasat doar un million de ruble sub formă de amenzi pentru supraîncărcare de la transportatorii de mărfuri.

Potrivit reprezentanților ministerului rus, acești bani acoperă doar 20% din cheltuielile care acoperă deteriorarea drumurilor, în timp ce pentru reabilitarea acestora este nevoie de peste 17 miliarde de ruble pe an.

În același timp, pierderile transportatorilor ajung la 2,2 miliarde de ruble pe an. Acestea sunt cauzate de reținerile în timpul controlului la punctele de monitorizare a greutății, precum și de „aplicarea interpretabilă a legii”.

Autoritățile subliniază însă că nu pot renunța la control, deoarece fără acesta, deteriorarea drumurilor va ajunge la proporții mult mai mari.

Una dintre soluțiile propuse de Ministerul Economiei pentru depășirea nemulțumirilor ivite constă în amplasarea punctelor fixe de control în zone în care nu pot fi ocolite de camioanele cu peste 12 tone greutate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

eleven − 6 =