Ministerul Economiei de la Kiev: Ucraina a stopat tranzitul de mărfuri pe teritoriul Rusiei

De la 1 ianuarie 2016, transportatorii ucraineni, care vor să ajungă în Kazahstan, nu vor mai putea face tranzit de mărfuri prin Rusia, aceștia fiind obligați să intre mai întâi pe teritoriul Republicii Belarus. Guvernul de la Moscova a luat această decizie ca urmare a intrării în vigoare a Acordului de liber schimb dintre Uniunea Europeană și Ucraina, relatează revista Forbes. foto 

Informația a fost confirmată de către secretarul de stat în Ministerul Economiei din Ucraina, Natalia Mikoliskaia. „Regimul de tranzit cu Rusia nu funcționează. Mărfurile nu trec, ci sunt returnate. Nu putem face tranzite la acest moment”, a declarat Mikoliskaia.

Potrivit acesteia, restricțiile de tranzit pe teritoriul unei țări reprezintă un abuz, deoarece sunt puse în pericol interesele țărilor terțe.

Guvernul de la Moscova a decis că, de la 1 ianuarie 2016, tranzitul de mărfuri din Ucraina spre Kazahstan poate fi făcut doar prin Republica Belarus, de unde transportatorii vor trebui să facă rost de permise speciale pentru a fi lăsați să traverseze teritoriul Rusiei, iar la întoarcere să urmeze același traseu, pentru a le returna.

Guvernul rus urmează să stabilească lista punctelor de control mobile de la granița ruso-belarusă, prin care vor putea trece transportatorii cu mărfuri din Ucraina.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

thirteen + sixteen =