Ca..." />

Mihuţ Constantin Crăciun, noul director general al CFR Marfă

Ca urmare a finalizării procedurii de selecţie organizată în baza OUG 109/2011 privind guvernanţa corporativă în instituţiile publice, Adunarea Generală a Acţionarilor a aprobat numirea unui nou Consiliu de Administraţie la CFR Marfă, care la rândul său a numit managerul privat al societăţii, în persoana lui Mihuţ Constantin Crăciun, informează Capital. foto

Mihuţ Crăciun a făcut parte din echipa de management a Coca Cola România încă de la intrarea pe piaţa locală (în perioada ianuarie 1992 – octombrie 1996) şi şi-a continuat cariera ca Director naţional de Vânzări la Efes România (în perioada1999- 2001), Director Naţional de Vânzări la Japan Tabacco Internaţional (ianuarie 2003 – iunie 2004), General Manager Red Bull România, Bulgaria, Albania şi Moldova (iulie 2004 -iunie 2010) şi General Manager la Kandia România (ianuarie 2011 – aprilie 2013).

Din anul 2013 până în anul 2015 a deţinut funcţia de General Manager la Selena România, Bulgaria şi Regiunea Balcanică, iar din decembrie 2015 până în prezent a ocupat funcţia de Consilier la Cancelaria Primului Ministru pe probleme de economie şi transport.

„Am trecut prin multe provocări, însă acceptarea funcţiei de manager privat al CFR Marfă este o mare responsabilitate pentru mine. Este un proiect strategic, sunt foarte multe de făcut, dar sunt convins că la sfârşitul efortului nostru comun CFR Marfă îşi va recăpăta locul meritat în economia românească” a declarat Mihuţ Crăciun.

Societatea Naţională de Transport Feroviar de Marfă CFR Marfă SA este operatorul naţional de transport feroviar de marfă din România, lider pe această piaţă cu o cotă de piaţă de 50,2% la nivelul anului 2015.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

six + ten =