Ministerul Finanţelor Publice i..." />

Mic ajutor pentru firmele mici

Ministerul Finanţelor Publice intenţionează să majoreze plafonul ajutorului de minimis acordat IMM de la 400 mil. lei, la 500 mil. lei, propunerea fiind făcută în urma numeroaselor discuţii purtate cu mediul de afaceri, dar şi a cererii adresate de FMI Guvernului de a se implica mai mult şi de a garanta creditele pentru IMM-uri.

Astfel, potrivit unui proiect de hotărâre pentru modificarea HG 274/2013 privind acordarea ajutoarelor de minimis pentru investiţiile realizate de întreprinderile mici şi mijlocii, „se propune majorarea bugetului alocat schemei de la 400 milioane lei la 500 milioane lei (…) prelungirea termenelor de soluţionare a cererilor de acord pentru finanţare de la 30 de zile lucrătoare, la 60 de zile lucrătoare”.

Perioada de plată a ajutorului de minimis urmează să fie redusă până la 31 decembrie 2015, cu eşalonarea corespunzătoare a creditelor bugetare necesare pentru plata ajutorului de minimis.

Această propunere cuprinsă în proiectul de hotărâre supus ieri dezbaterii publice pentru următoarele zece zile este însă doar una dintre numeroasele solicitări ale mediului de afaceri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

nineteen + nine =