Al doilea e..." />

METROU A doua freză sapă între Academie şi Orizont

Al doilea echipament Tunnelling Boiring Machine (TBM) a început ieri execuţia tunelului de metrou dinspre staţia Academia Militară către Orizont, pe firul doi, anunţă Ministerul Transporturilor.

Ministrul Transporturilor Ramona Mănescu a declarat că “este foarte important ca aceste lucrări să continue într-un ritm susținut, cum s-a întâmplat în ultima perioadă”.

Demnitarul promite că va monitoriza cu atenție evoluţia lucrurilor, „pentru a ne asigura că antreprenorii vor respecta termenele. Pe măsură ce lucrările vor avansa, vom încerca să redăm  bucureștenilor traficul la suprafață”.

Primul utilaj, care a ajuns la stația Orizont în urmă cu două săptămâni, este în curs de a fi transferat în capătul opus al stației, după care va începe execuția tunelului către următoarea viitoare stație de metrou, Favorit.

Potrivit estimărilor, în prima jumătate a anului 2015 structura staţiilor şi tunelelor va fi gata. Urmează lucrările de montare a căii de rulare, cele de automatizări şi finisajele.

Termenul preconizat pentru dare în folosinţă la tronsonul Râul Doamnei – Eroilor 2 este al doilea semestru al anului 2016.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

eighteen − ten =