Meteorologii anunţă ploi puternice şi intensificări ale vântului

Meteorologii au emis, luni, o avertizare de tip cod galben de ploi şi intensificări ale vântului. Avertizarea este valabilă de marţi de la ora 2.00 pâna miercuri la ora 15.00, în 22 de judeţe şi capitală, anunţă Administraţia Naţională de Meteorologie. foto

Este vorba despre Timiş, Hunedoara, Caraş Severin, Sibiu, Braşov, Gorj, Dolj, Mehedinţi, Vâlcea, Argeş, Olt, Buzău, Prahova, Dâmboviţa, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, Ialomiţa, Brăila, Tulcea, Constanţa, Călăraşi şi Bucureşti. În intervalul menţionat, în regiunile sudice va ploua pe arii extinse, cantităţile de apă vor depăşi 20-25 l/mp, iar în vestul Olteniei şi în sudul Banatului izolat se vor cumula peste 40-50 l/mp. În zona de munte vor fi mai ales ninsori. 

Spre sfârşitul nopţii de marţi spre miercuri şi în prima parte a zilei de miercuri, în sudul teritoriului, local, ploile se vor transforma în lapoviţă şi ninsoare.Vântul va avea intensificări susţinute în sudul Banatului, inclusiv zona sa montană şi în Carpaţii Meridionali, unde vitezele vor fi de peste 70-80 km/h, dar local şi temporar şi în Oltenia, Muntenia şi Dobrogea, cu rafale de 50-60 km/h.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

20 − 1 =