Compania Star Transmissio..." />

Mercedes-Benz se instalează la Sebeș

Compania Star Transmission, deţinută de grupul german Daimler, a inaugurat recent o unitate de montaj cutii viteză pentru autoturismele Mercedes-Benz. foto

Potrivit datelor companiei, s-au investit aproape 40 de milioane de euro în hala de producție cu o suprafață de aproximativ 13.000 de metri pătrați. Construcția a fost finalizată în doar 10 luni și primele cutii de viteză au fost deja montate. 

Extinderea capacităţilor de producţie de la Star Transmission sprijină producţia suprasolicitată din Germania, se arată într-un comunicat al filialei producătorului auto german.

Cei 150 de muncitori ai fabricii au beneficiat de o specializare de aproximativ un an la centrul de dezvoltare Daimler din Untertürkheim, Germania.

”În timpul școlarizării din Germania angajații s-au specializat în montajul cutiilor de viteză și s-au familiarizat cu modul de lucru german. Nu există diferențe calitative între o cutie de viteză produsă în Germania și una produsă în România”, spune Bernd Krottmayer, administratorul companiei Star Transmission.

De altfel, în primăvara anului trecut, Daimler a anunţat că va investi peste 300 milioane euro în România pentru extinderea producţiei de cutii de viteze, destinate Mercedes-Benz, la subsidiara locală Star Transmission din Sebeş. (Money.ro)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

15 − ten =