Membrii Uniunii Economice Eurasiatice nu susțin, deocamdată, liberalizarea pieței transporturilor

Statele membre ale Uniunii Economice Eurasiatice nu sunt pregătite pentru liberalizarea pieței serviciilor de transport, din cauza integrării diferențiate din cadrul organizației regionale, a declarat reprezentantul Republicii Belarus în cadrul comisiei economice eurasiatice, Serghei Rumas. foto 

„Belarus are avantaje competitive și ar vrea să obțină cât mai rapid accesul la piața comună a serviciilor de transport în cadrul Uniunii Economice Eurasiatice. Cu toate acestea, partenerii noștri consideră că încă nu sunt pregătiți pentru liberalizarea acestei piețe”, a declarat Rumas.

Potrivit acestuia, partnerii Belarusului – Rusia și Kazahstan – ar trebui să ajungă la nivelul companiilor de transport din Belarus. „De aceea piața transporturilor este un exemplu de integrare cu mai multe viteze în cadrul Uniunii”, a subliniat Serghei Rumas.

Oficialul de la Minsk a mai remarcat că există mai multă înțelegere între Rusia și Belarus în domeniul liberalizării pieței transporturilor, precizând că părțile au convenit stabilirea unui program de liberalizare a transporturilor rutiere, ferate, aeriene și maritime. Potrivit acestuia, Belarus a ajuns la un acord cu Rusia potrivit căruia, din 2016, companiile belaruse de transport vor avea acces la operațiunile de cabotaj în Rusia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

14 + 7 =