Gu..." />

Medvedev: Rusia va ridica treptat sancțiunile impuse Turciei

Guvernul Federației Ruse a adoptat decizia privind ridicarea treptată a sancțiunilor economice împotriva Turciei. Premierul Dmitri Medvedev le-a ordonat miniștrilor din guvernul său să vină cu propuneri în acest sens, dar cu mențiunea ca acestea „să nu contravină intereselor producătorilor ruși”, informează agenția RBK. foto

„Vom acționa în mai multe etape. Este important ca aceste restricții să fie ridicate în contextul îmbunătățirii relațiilor politice, dar, bineînțeles, fără a-i afecta pe producătorii ruși și pe partenerii care au ocupat deja nișele libere de pe piața rusă”, a declarat Medvedev la ședința guvernului de joi, 30 iunie.

Primele semnale pozitive sunt așteptate din domeniul importurilor de produse alimentare din Turcia, scrie presa rusă.

Pe 29 iunie curent președintele rus Vladimir Putin l-a anunțat pe omologul său turc, Recep Tayyip Erdogan, într-o convorbire telefonică, despre decizia de a ridica sancțiunile turistice impuse sectorului turistic din Turcia.

Rusia a impus sancțiuni economice Turciei la sfârșitul anului 2015, după ce forțele aeriene turce au doborât bombardierul rus Su-24 la frontiera truco-siriană.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

10 − one =