Măsuri luate de CFR în gări: Trasee speciale de intrare, ieșire sau tranzitare a stației

Compania Națională CFR SA a anunțat o serie de măsuri luate în gări pentru respectarea regulilor stabilite de autorități în timpul stării de alertă. Astfel, au fost marcate trasee de intrare, ieșire sau tranzitare a stațiilor, iar mesaje audio cu noile reguli vor fi difuzate repetat în gări.

Potrivit comunicatului transmis de Compania Națională de Căi Ferate CFR SA, în gări au fost amplasate afișe cu mesaje de informare privind obligativitatea purtării măștilor de protecție și de respectare a distanțării sociale. Astfel de mesaje vor fi difuzate și în format audio în gări în mod repetat, anunta Stiri TVR.

De asemenea, au fost realizate marcaje speciale pentru respectarea distanțării sociale în holurile caselor de bilete și pe peroanele gării.

Alte măsuri prevăd „marcaje speciale pentru respectarea traseelor de intrare, ieșire și tranzitare in incinta stațiilor și marcaje și stickere privind respectarea distanțării sociale pe scaunele din sălile de așteptare și pe băncile de pe peroane”, se arată în comunicatul companiei.

De asemenea, în cazul în care anumiți călători nu respectă măsurile obligatorii de siguranță, reprezentanții firmelor de pază îi vor informa pe pasageri despre acestea și le vor recomanda să poarte masca de protecție și să respecte distanțarea socială.

Atentie!

Măștile de protecție sunt obligatorii de astăzi nu doar în spațiile publice închise, ci și în toate mijloacele de transport, indiferent că circulăm cu metroul, autobuzul, troleibuzul, microbuzul sau tramvaiul. Ori cu autocarul sau trenul. Măsura este valabilă și pentru gări, autogări și aeroporturi.

Sunt scutiți de purtarea măștii cei care dovedesc, cu aviz medical, că au o afecțiune medicală ce nu permite acest lucru.

Regula este valabilă pe tot teritoriul României în timpul stării de alertă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

fifteen − 6 =