Poliția ..." />

Măsuri de securitate sporite pe aeroportul din Geneva

Poliția din Geneva a primit informații de la omologii francezi în baza cărora au fost sporite măsurile de securitate pe aeroportul Cointrin, a declarat miercuri un purtător de cuvânt citat de Reuters, potrivit Agerpres. foto

`Investigația va determina care sunt faptele, dar nu depinde de noi… Investigatorii francezi ne vor ține la curent’, a spus Guillaume Gentil pentru Reuters.

‘Situația de pe aeroport este calmă’, a adăugat el.

Poliția din Geneva a instituit miercuri o serie de controale în jurul aeroportului Cointrin după ce a primit informații despre o posibilă amenințare și i-a avertizat pe pasageri în privința unor întârzieri.

Publicația Tribune de Geneve relatează că în noaptea de marți spre miercuri autoritățile au primit o informație pe care au luat-o foarte în serios, pe fondul situației de securitate din Europa și a ultimelor atentate din țările vecine, Franța și Germania.

Accesul în incinta aeroportului a fost restricționat. În exteriorul aeroportului, chiar și vehiculele care se deplasează spre aeroport sunt controlate, potrivit unor martori. În proximitatea aeroportului s-au format ambuteiaje.

Poliția din Geneva a confirmat pe contul său de Facebook că a sporit nivelul de securitate. ‘Ca urmare a informațiilor primite, în curs de verificare, și în contextul actual al controalelor sporite, la Geneve-Aéroport sunt în curs de desfășurare controale preventive pe durată nedeterminată’, menționează poliția din Geneva. Poliția îi roagă pe pasageri ‘să ia în calcul o întârziere suplimentară pentru formalitățile de înregistrare’.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

twenty − three =