Mașinile din China sunt considerate dăunătoare pentru sănătate

În Australia a început o anticampanie față de achiziționării de mașini de producție chineză. Cele mai criticate branduri sunt Chery și Great Wall. În autovehiculele acestor producători, experții australieni au găsit substanțe cancerigene extrem de periculoase. foto

În aceste condiții experții australieni pledează pentru o campanie prin care cel puțin 23 750 de mașini de fabricație chinezească să fie scoase de pe piața australiană, pentru că în garniturile motorului şi în sistemul de evacuare a fost găsit azbest, interzis pe continentul verde încă din anul 2004. 

Experții semnalează că praful de azbest atunci când ajunge în plămâni este foarte greu de extras din corpul uman, iar aceasta crește de câteva ori riscul îmbolnăvirii de cancer.

În lista mașinilor „periculoase” se regăsesc în primul rând SUV-urile și pick-up-urile Great Wall modelul X200 (foto), X240, SA220, V200 și V240 – în total aproape 21 500 de exemplare. Alte autovehicule din listă sunt SUV- urile Chery J11 (aproape 1700 de unități) şi hatchback-urile J3 Chery (aproximativ 550). Vânzarea acestor modele a fost sistată.

Producătorii chinezi au dat vina pe cei care au asamblat mașinile, menționând că aceștia nu au instalat piesele care trebuie. Potrivit portalului Autocentre.ua, producătorii auto de mașini din China utilizează un nomenclator diferit de piese, în funcția de legile existente pe piața unde exportă aceste mașini.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

five + six =