Ministerul Tran..." />

Mașini electrice pentru funcționarii din Rusia

Ministerul Transporturilor din Federația Rusă elaborează o strategie care prevede dezvoltarea transportului rutier electric. Una din propuneri a fost achiziția de automobile electrice pentru demnitari, care vor putea circula pe benzile destinate transportului public urban. foto

Responsabili din minister au menționat că la ora actuală sunt căutate soluții pentru amenajarea infrastructurii pentru aceste tipuri de vehicule. Se presupune că toate clădirile publice și toate stațiile de alimentare cu benzină vor fi obligate să fie dotate cu încărcătoare pentru vehicule electrice. 

Ministerul mai admite și introducerea unui sistem preferențial, care va permite cumpărarea unei mașini electrice în schimbul unui autovehicul vechi cu motor cu ardere internă. Totodată, producătorii de piese de schimb pentru mașinile electrice ar putea fi scutiți de plata TVA. Șoferii vor fi încurajați să conducă astfel de automobile, beneficiind de anularea taxelor auto și de reducerea primelor de asigurare.

Deocamdată, dezvoltarea acestei idei este blocată de numărul redus de stații de alimentare pentru mașinile electrice pe drumurile naționale și autostrăzi. Un alt obstacol ține de mentalitatea șoferilor ruși, care sunt nepăsători față de mediu. Totodată, interesul rușilor față de aceste vehicule este redus din cauza condițiilor meteorologice dificile din Rusia: căderile bruște de temperatură dereglează sistemul electric.

Opinia funcționarilor încă nu a fost exprimată, presa rusă admite însă că aceștia nu se vor bucură să schimbe automobilele de lux pe cele electrice. Experții susțin că promovarea acestui tip de vehicule va avea rezultate doar atunci când va fi creată infrastructura necesară, care trebuie să fie și convenabilă și mai atrăgătoare decât în cazul autovehiculelor cu motor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

6 + seven =