Rostransnadzo..." />

Mărfurile periculoase, monitorizate prin satelit

Serviciul Federal de Supraveghere a Transporturilor din Federaţia Rusă – Rostransnadzor – a dispus aplicarea unui sistem performant de monitorizare a transportului de mărfuri periculoase. Controlul mărfurilor va avea loc prin intermediul sistemului rusesc de navigație prin satelit GLONASS/GPS. foto

Sistemul instalat la bordul autovehicului va transmite date despre respectarea orarului mașinii, viteză, consumul de combustibil, abaterile de la traseu și alte situații neprevăzute la drum.

Potrivit reprezentanților Rostransnadzor, noua tehnologie a fost elaborată pentru o mai bună gestionare a traficului de mărfuri periculoase și pentru optimizarea lui. 

Totodată, Serviciul federal pentru reglementarea pieţelor de alcool a înaintat Guvernului de la Moscova un proiect privind transportul alcoolului şi consumul de produse alcoolice neambalate.

Noul document îi va obliga pe organizatorii transportului să ofere informații despre traseul, ora și locul de staționare al vehiculului care transportă produsele menționate.

Circulația acestora va putea fi urmărită prin intermediul sistemului GLONASS. Deocamdată nu se știe termenul exact de implementare a acestui sistem de monitorizare prin satelit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

9 + nine =