Marea Britanie: Zăpada a dat peste cap traficul aerian, rutier şi feroviar

Circa 10% din zborurile programate luni pe aeroportul londonez Heathrow au fost anulate din cauza zăpezii, pentru a patra zi consecutivă. Zăpada continuă să îngreuneze circulaţia rutieră şi feroviară în Marea Britanie, de aceea sute de şcoli au rămas închise, relatează AFP. foto

Pentru cea de-a patra zi consecutivă, Heathrow, cel mai mare aeroport din lume după traficul internaţional de pasageri, şi-a redus numărul de zboruri din cauza „vizibilităţii reduse”, potrivit unei purtătoare de cuvânt. Circa 130 de zboruri în total urmau să fie anulate luni, după ce cu o zi în urmă au fost oprite 260 de zboruri. 

Ninsoarea a continuat să cadă luni dimineaţa sau era aşteptată mai târziu în cursul zilei în Marea Britanie, mai ales în nordul şi estul ţării.

Zăpada şi poleiul au dus la perturbări ale traficului feroviar şi rutier. Duminică seară, un bărbat de 59 de ani a murit într-un accident pe autostrada A12 din Essex (sud-est), atunci când maşina lui a ieşit de pe carosabil şi s-a izbit de un copac, potrivit poliţiei. Pasagera sa, o femeie de 57 de ani, a fost rănită şi transportată la spital.

Căderile masive de zăpadă au provocat închiderea a două rute majore în lanţul muntos Munţii Penini, iar legăturile feroviare au fost, de asemenea, afectate de întârzieri şi anulări cauzate de condiţiile meteorologice dificile… citește tot pe www.puterea.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

seven − 6 =