Rata de ..." />
Octav Ganea, Mediafax Foto

Mănescu: Rata absorbţiei fondurilor europene a crescut

Rata de absorbție a fondurilor europene nerambursabile, din cadrul Programul Operaţional Sectorial Transport, aferentă exercițiului financiar 2007-2013, ar fi crescut cu 28.6%, de la 16% la 20,7%, de la preluarea mandatul de ministru al Transporturilor de către Ramona Mănescu, afirmă Biroul de presă al acestui minister.

Mai mult, în acest interval de două luni şi jumătate, au fost atrase 208 milioane de euro, faţă de numai 295 de milioane de euro, cât au fost atrase în total în 5 ani, între 2007 şi 2012.

Evoluția foarte bună a absorbției din acest an se datorează în principal măsurilor de management luate la nivelul Autorității de Management pentru Programul Operațional Sectorial Transport, din cadrul Ministerului Transporturilor, printre care se numără și emiterea a 14 instrucțiuni procedurale, pentru întărirea managementului de proiect și a managementului financiar la beneficiarii programului.

“Deblocarea proiectelor cu finanţare europeană şi creşterea absorbţiei constituie unul dintre obiectivele mele ca ministru al Transporturilor. Avem în lucru proiecte foarte mari, care pot face diferența. Faptul că în doar două luni rata absorbției a crescut cu 28,6% este o dovadă că se poate face treaba, dacă există voință și interes”, a declarat Ramona Mănescu, Ministrul Transporturilor.

Termenul-limită până la care se pot absorbi fondurile europene nerambursabile aferente Programul Operațional Sectorial Transport 2007-2013 este 31.12.2015.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

seventeen + three =