..." />

Mănescu: CE păstrează disponibilitatea finanţării Metroului-M5

Comisia Europeană (CE) îşi păstrează disponibilitatea de a finanţa din fonduri europene construcţia magistralei de metrou M5.

Urmează ca Ministerul Transporturilor să trimită executivului comunitar o cerere în acest sens, a declarat la Bruxelles noul ministru al Transporturilor, Ramona Mănescu, după o întrevedere cu comisarul european pentru Politică Regională, Johannes Hahn.

Întrebată dacă subiectul a figurat pe agenda discuţiilor cu înaltul oficial european, Mănescu a afirmat că acesta a fost abordat chiar de comisarul european: ‘Comisarul Hahn a avut o intervenţie pe tema aceasta. Ei îşi păstrează disponibilitatea de a finanţa acest proiect şi acum urmează ca noi să trimitem cererea de finanţare’.

Fostul ministru al Transporturilor Relu Fenechiu anunţa pe 25 aprilie, la ultima sa vizită la Bruxelles ca deţinător al portofoliului, că executivul comunitar şi-a dat acordul verbal pentru finanţarea construcţiei magistralei M5 din fonduri europene, ce ar putea începe chiar din acest an, dacă toate condiţiile sunt îndeplinite.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

12 + 18 =