MAI: Peste 170 de şoferi depistaţi în stare de ebrietate la volan şi alţi 230 fără permis, de sărbători

Aproape 180 de şoferi au fost prinşi de poliţişti în perioada 1 – 6 mai conducând sub influenţa băuturilor alcoolice, în timp ce alţi 230 au mers fără a avea permis de conducere. foto 

„În această perioadă au fost înregistrate 528 de infracţiuni, 179 – conducerea pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice şi 230 – conducerea unui autovehicul fără permis. Echipajele de poliţie rutieră au acţionat zilnic cu circa 300 de aparate radar dispuse pe drumurile naţionale şi europene”, informează Agerpres.

Totodată, au fost aplicate peste 14.300 de contravenţii dintre care 14.000 pentru depăşirea vitezei legale. Ca urmare a faptelor constatate, poliţiştii au reţinut 1.564 de permise şi 433 certificate de înmatriculare.

În perioada 1 – 6 mai, traficul rutier a fost supravegheat şi de nouă elicoptere ale Inspectoratului General de Aviaţie.

„Nouă elicoptere ale Inspectoratului General de Aviaţie au realizat misiuni de supraveghere a traficului rutier, intervenţie în caz de urgenţe medicale şi supraveghere a zonelor unde au avut loc manifestări publice sau ceremonii religioase. Primele misiuni ale elicopterului EC 135 al Punctului de operare aeriană Constanţa, inaugurat în această perioadă, pentru asigurarea transportului aeromedical de urgenţă pentru zona litoralului şi Deltei Dunării, au avut loc chiar în prima zi de Paşte, contribuind astfel la salvarea a două vieţi omeneşti”, precizează MAI.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

6 − 6 =