Sancţiunile di..." />

MAI a mai redus sancţiunile din noul Cod Rutier

Sancţiunile din noua legislaţie rutieră au fost modificate substanţial faţă de proiectul de act normativ iniţial, cea mai mare amendă fiind stabilită la 9.600 lei, faţă de 16.000 lei, informează Ziarul financiar.

Suspendarea permisului după un accident grav va duce la cel mult doi ani de suspendare a permisului, faţă de cinci.

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a dat publicităţii vineri proiectul de OUG pentru modificarea şi completarea OUG 195/2002, privind circulaţia pe drumurile publice, în forma revizuită în urma dezbaterii publice.

Forma revizuită, făcută publică la nouă zile după cea iniţială, include sancţiuni sensibil mai mici decât cele din prima variantă a proiectului.

La articolul dedicat claselor de sancţiuni, cele prevăzute la clasa a VI-a sunt acum între 51 şi 120 de puncte de amendă, ceea ce înseamnă că un şofer va fi obligat să scoată din buzunar până la 9.600 de lei.

În forma iniţială a proiectului, cea mai severă clasă de sancţiuni era între 125 şi 200 de puncte de amendă, adică o sumă maximă de 16.000 de lei.

Sancţiuni mai blânde decât cele din prima formă a ordonanţei sunt şi cele de suspendare a carnetului în cazul unor accidente grave.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

five × three =