Ministerul Afaceril..." />

MAE: Măsuri de securitate sporite în Franța

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească pe teritoriul Republicii Franceze că este menţinută starea de urgenţă pe tot teritoriul ţării, decretată după atacurile din 13 noiembrie 2015, din Paris. De asemenea, sunt menţinute controalele la frontiere. foto

MAE reaminteşte că starea de urgență permite autorităţilor franceze să interzică circulaţia persoanelor şi să stabilească zone de protecţie şi securitate. De asemenea, sunt aplicate măsuri consolidate de securitate în toate oraşele din regiunea Ile-de-France. Aceste dispoziţii permit, printre altele: arestul la domiciliu al oricărei persoane a cărei activitate este considerată periculoasă pentru ordinea publică, închiderea temporară a sălilor de spectacol şi a locurilor de reuniuni publice, confiscarea armelor şi posibilitatea de a efectua percheziţii administrative.

Pe tot teritoriul Franţei aeroporturile şi gările rămân deschise, însă călătorii sunt rugaţi să confirme orarele de călătorie cu compania de transport, deoarece se pot înregistra întârzieri din cauza măsurilor de securitate. Şcolile funcţionează în program normal. Transportul public în Paris este operaţional, putând exista însă staţii închise sau rute modificate. Informaţii suplimentare pot fi găsite pe site-ul www.ratp.fr.

MAE recomandă cetăţenilor români aflaţi în regiunea pariziană să respecte avertismentele de siguranţă transmise de autoritățile franceze şi să manifeste vigilenţă sporită, în special în mijloacele de transport în comun, în timpul manifestaţiilor sportive, culturale, religioase şi în zonele aglomerate. Cetăţenii români sunt sfătuiţi să consulte presa locală şi informările transmise prin intermediul mass-media de către autorităţile franceze.

Ambasada României la Paris are program de lucru normal cu publicul şi reiterează faptul că persoanele, care deţin informaţii despre cetăţeni români aflaţi într-o situaţie de urgenţă, pot contactata misiunea diplomatică la numărul +33 (0) 68 07 13 729 sau pe adresa de email paris.consul@mae.ro. Totodată, MAE recomandă consultarea paginii de Internet www.mae.ro şi se reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (disponibilă gratuit în „App Store” şi „Google Play”), care oferă informaţii, sfaturi de călătorie şi posibilitatea de a fi alertaţi, în cazul în care apar situaţii speciale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

3 − 3 =