Compan..." />

Lukoil se retrage din Ucraina

Compania petrolieră rusă Lukoil a convenit cu societatea austriacă AMIC Energy Management GmbH asupra vânzării în proporţie de 100% a activelor Lukoil-Ukraina, care deţine 240 de benzinării şi şase depozite de benzină pe teritoriul statului ucrainean, relatează agenţia de presă Ria Novosti. foto

Negocierile au fost iniţiate de firma austriacă, care a manifestat interes faţă de activele companiei ruse în Ucraina. La ora actuală, părţile se pregătesc să semneze un contract în acest sens.

Membrii organizaţiei radicale ucrainene „Pravîi Sektor” au blocat zilele trecute mai multe benzinării ale Lukoil din regiunea Ivano-Frankovsk din vest, cerând companiei ruse să aloce 2-3 tone de benzină lunar pentru nevoile armatei ucrainene, angajată în prezent într-o operaţiune antiteroristă în regiunile Lugansk și Donețk.

Acţiunile de intimidare împotriva Lukoil-Ukraina sunt menţionate într-un raport al misiunii OSCE în Ucraina, dat publicităţii anterior, potrivit agenţiei de presă citate.

Totodată, la câteva rețele de benzinării rusești din Ucraina – THK, Lukoil, Tatnefti și Formula – au fost organizate proteste cu pancarte „Nu alimentați de la benzinăriile ocupantului!”.

Inițiatorii campaniei spun că procurarea carburanților la benzinăriile rusești permite Rusiei să finanțeze agresiunea militară împotriva Ucrainei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

twelve − eleven =