Asociația omolo..." />

Lucrări pe partea carosabilă în Republica Cehă

Asociația omoloagă din Republica Cehă transmite că și în acest an se efectuează mai multe lucrări pe partea carosabilă – autostrazi, poduri si drumuri secundare.

Recomandările sunt  să circulaţi cu maximă atenţie și să respectaţi următoarele reguli foarte importante :

  • Inaintea intrării pe segmentul de drum ingustat temporar respectaţi indicatoarele rutiere, adaptaţi viteza de rulare şi procedaţi conform instrucţiunilor, făcand posibilă circulaţia alternantă.
  • Pe banda dreaptă, rezervată camioanelor, circulaţi cat mai aproape de marginea din dreapta, pentru a permite autoturismelor rularea in singuranţă pe banda stangă ingustată.
  • Şi in Republica Cehă este obligatorie, in cazul coloanelor pe șosele, crearea culoarului de urgenţă pentru vehiculele serviciilor de intervenţie rapidă (Ambulanţă, Pompieri, Poliţie) intre banda stangă şi banda adiacentă.
  • Păstraţi intotdeauna distanţa regulamentară intre vehicule in timpul traficului.
  • Nu depăşiţi in imediata apropiere a intrării pe segmentul ingustat şi nici după intrarea pe acest segment, chiar dacă nu există indicatoare care să interzică depăşirea.

Poliţia rutieră efectuază o supraveghere sporită a zonelor problematice, iar autorităţile cehe au posibilitatea de a-i identifica şi pe şoferii străini.

 

Mai multe informații pe :

Portal  https://transit.tir.cz/en

Lista actualizată a drumurilor în lucru: https://geoportal.rsd.cz/webappbuilder/apps/24/

Mobile application:  http://portal.dopravniinfo.cz/en/drivers-service/mobile-applications

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

1 × four =