Lotul 2 al autostrăzii Timișoara–Lugoj, ”finalizat cu 7 luni mai devreme”

Constructorul lotului doi al autostrăzii A 1 Timișoara –Lugoj va finaliza tronsonul de autostradă cu șapte luni mai devreme față de termenul contractual –iulie 2016. foto

Antreprenorul Tirrena Scavi (Italia) a notificat Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale (CNADNR) că va finaliza lucrările de construcție pe 16 decembrie, urmând ca pe 17 sau 18 decembrie o comisie din cadrul companiei naționale de drumuri să efectueze și verificările oficiale pe tronsonul cu o lungime de 25 km, informează Radio România Actualități.

Practic, prin deschiderea acestui lot se va asigura circulația pe autostradă completă de la Lugoj la vama Nădlac II pentru că noua porțiune de autostradă se va conecta și cu tronsonul de 10 km. deja finalizat între Șanovița și Balinț (parte a primului lot de pe Autostrada A Lugoj-Deva în circulație).

În prezent constructorul a terminat turnarea stratului final de asfalt și trasează marcajele în relief pe ultimii 3 kilometri.

Deschiderea autostrăzii care costă 96 milioane de euro va duce la intensificarea traficului de tranzit pe DN 68 A Deva-Lugoj tronson de drum european (nereabilitat) care va prelua o parte din camioanele de pe DN 7 Valea Mureșului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

19 − 10 =