Linia de ferry-boat Caucaz-Krîm nu mai transportă camioane cu mărfuri

Începând cu luna mai, linia de ferry-boat, care face legătura dintre porturile Caucaz-Krîm prin strâmtoarea Kerci, transportă doar pasageri. Autoritățile ruse au luat această decizie  pentru sporirea capacității de trecere din peninsula Crimeea în Rusia de la 2 mii la 6 mii de persoane pe zi. foto

Până în prezent, linia de ferry-boat era utilizată zilnic de aproximativ 100 de camioane. Pentru menținerea acestui flux de transport de mărfuri, autoritățile ruse au elaborat o schema alternativă pentru transportul mărfurilor comerciale pe peninsula Crimeea. 

Astfel, transportatorii sunt nevoiți să meargă până în portul Novorosiisk din sudul Rusiei, după care camioanele să fie transbordate pe nava „Poseidon Express” pentru a ajunge până în portul comercial Feodosia din peninsulă.

Durata noii curse este de aproximativ 9 ore, iar capacitatea navei „Poseidon Express” este de 6 mii de tone, adică de 120 de vehicule de mare tonaj, au comunicat autoritățile ruse, care au testat noua cursă pe 30 aprilie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

eight + eighteen =