Liliecii blochează lucrările la lotul 4 al autostrăzii Lugoj – Deva

Traseul șoselei trece exact deasupra unei peșteri în care își au habitatul două specii protejate. Şi nu este singurul motiv pentru care lucrările bat pasul pe loc: un drum judeţean trebuie relocat, informează Digi 24 TV. foto

Lotul IV al autostrăzii Lugoj – Deva începe din localitatea Ilia și merge până în comuna Șoimuș. Dar, potrivit studiului de fezabilitate, autostrada se suprapune în zona termocentralei din Mintia cu drumul județean.

Proiectul presupunea relocarea drumului peste halta de cenușă provenită de la termocentrală. Specialiștii spun că nu se poate face acest lucru pentru că stratul de cenușă coboară 15 metri în subteran și nu ar putea suporta greutatea unui drum.

Constructorii au venit și cu soluții alternative, cum ar fi construirea unor pasaje pentru a ridica autostrada, dar acestea presupun costuri suplimentare mari. Aşa că acum aşteaptă răspuns de la CNADNR.

Până atunci însă, lucrările au fost sistate. Lotul IV al autostrăzii Lugoj-Deva are o lungime de 22 de kilometri şi ar trebui construit până în mai 2016. Lucrările costă aproape 420 de milioane de lei, fără TVA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

20 + 15 =