Lideri politici și personalități din mediul de afaceri participă la Bucharest Forum 2014

Lideri politici şi importante personalităţi din mediul de afaceri la nivel mondial se reunesc de astăzi în cadrul conferinţei Bucharest Forum 2014, organizat de Institutul Aspen România. Tematica reuniunii din acest an vizează modalităţile prin care România poate deveni o poartă a Europei pentru comerţul şi investiţiile din Asia, potrivit unui comunicat. foto

Invitații de onoare ai evenimentului sunt Richard Quest, jurnalist al postului CNN, și George Friedman, de la Stratfor, precum şi reprezentanţi ai unor instituţii internaţionale sau oficialităţi din Statele Unite, Franţa, Spania, China, India, Georgia şi Turkmenistan.

Potrivit preşedintelui Aspen România, Mircea Geoană, conceptul acestui eveniment rezidă în ideea că România este şi trebuie să fie o poartă a Europei, pe noul Drum al Mătăsii, respectiv pe ruta economică şi comercială care leagă cei doi mari plămâni ai economiei mondiale: spaţiul european şi transatlantic, pe de o parte, din care facem parte, şi Eurasia şi de Asia, care recuperează decalajele de dezvoltare.

”România trebuie să profite, pe lângă relevanţa noastră strategică fără precedent în istoria modernă, ca să transferăm şi în prosperitate şi în dividende economice şi în locuri de muncă investiţii, capital, tehnologie această locaţie geografică. Faptul că la această conferinţă avem o participare internă şi internaţională de excepţie confirmă interesul pentru România cu un rol de pivot, central în bazinul extins al Mării Negre”, a spus Geoană.

Evenimentul va avea loc la Palatul Parlamentului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

fifteen − nine =